Tim's Filmblog

"Not that it matters, but most of it is true."

Indrukwekkend cast kan Nine niet redden (18 februari bioscoop)

Een Amerikaanse remake van Fellini’s meesterwerk 8 1/2.Voor velen voelde het ongetwijfeld aan als vloeken in de kerk. Als notoir Fellini hater lag dat voor mij toch anders. Daarom keek ik dan ook al lange tijd reikhalzend uit naar deze moderne versie van 8 1/2.

Dat kwam overigens niet in de laatste plaats door de duizelingwekkende cast. Want welke film kan nu pronken met een keur aan Oscarwinnaars zoals Daniel Day-Lewis (2), Penelope Cruz, Judi Dench, Nicole Kidman, Sophia Loren en Marion Cotillard (allen 1). Dat Nine desondanks teleurstelt is voornamelijk de schuld van regisseur Rob Marshall.

Hij laat me Nine namelijk zien totaal ongeschikt te zijn voor het regisseren van een musical. Het genre staat of valt namelijk met het niveau van de liedjes en de manier waarop deze overlopen in de film zelf. Helaas is dat nu net waar Nine de fout ingaat. De liedjes zijn, bijna zonder uitzondering, tenenkrommend slecht geschreven en in plaats van overdonderen irriteren de muzikale intermezzo’s enkel. Als dan ook de overgangen allesbehalve vloeiend lopen blijft er van een goede musical weinig meer over.

Dat is extra jammer want er is ook veel positiefs te melden over Nine. Zo zien de nagebouwde sets, de smalle Italiaanse straatjes en de prachtige kostuums er adembenemend mooi uit. Iets wat aangevoerd door de geweldige Cotillard (Zij had de Oscarnominatie verdiend) ook geldt voor de veelal beeldschone actrices. Bovendien is ook Daniel Day-Lewis indrukwekkend als de regisseur die wanhopig naar inspiratie verlangt. Tenminste zolang hij niet in zingen uitbarst.

Dit alles is echter niet genoeg om van Nine een goede film te maken. Daarvoor wordt de vorm te ver boven de inhoud verkozen en halen de in zingen uitbarstende sterren de vaart teveel uit de film. Daar kan zelfs Black Eyed Peas zangeres Fergie met het de prachtige Be Italian niets meer aan veranderen.

6.3/10

februari 13, 2010 - Posted by | recensie | , , , , , , , , , , , , ,

Nog geen reacties.

Plaats een reactie