Tim's Filmblog

"Not that it matters, but most of it is true."

Bernhard, schavuit van Oranje (1)

Eindelijk een serie over het intrigerendste lid van het koningshuis dat Nederland ooit heeft gehad. En de eerste aflevering maakt de verwachtingen absoluut waar. Daan Schuurmans weet uitstekend de charmante, licht arrogante maar altijd sympathieke dandy Bernhard te vertolken. Ook Eric Schneider weet als de oude en wijzere maar nog steeds even charmante man van Juliana, de harten van meet af aan te stelen.

Eerlijk is eerlijk het blijft even wennen, al die bekende mensen die nog bekendere bestaande personen spelen. Toch duurt die vreemde gewaarwording dankzij het uitstekende acteerwerk maar even. Wat dan rest is eenvoor mij als jonkie fascinerend inkijkje in het leven van ons koningshuis. Het blijft erg leuk om te zien hoe de ontmoetingen tussen Bernhard en Juliana en Maxima (Loes Haverkort) en Willem-Alexander (Vincent Linthorst) er mogelijk hebben uitgezien. Ook de scénes waarin heden en verleden in elkaar overlopen blijken een bijzonder leuke en effectieve manier om te schakelen tussen de jonge en oude Bernard.

De eerste aflevering van Bernhard, schavuit van Oranje belooft kortom veel voor de komende drie weken als ongetwijfeld de pijnlijke bladzijdes uit het leven van Bernhard nadrukkelijk aan bod komen. Ik heb er alvast veel zin in en zal ook volgende week maandag als het even kan weer voor de buis plaatsnemen. Daar kan zelfs de wel erg karikaturaal neergezette oude Juliane niets aan veranderen.

januari 4, 2010 - Posted by | recensie | , , , , , , , , ,

Nog geen reacties.

Plaats een reactie