Tim's Filmblog

"Not that it matters, but most of it is true."

Loft

Nederland is weer een uitstekende thriller rijker. De Nederlandse remake van het Belgische Loft (2008) doet dankzij het uitstekende acteerwerk, het prachtige camerawerk en het spannende plot totaal niet onder voor het origineel.

Om maar meteen te beginnen met het sterkste punt. Het acteerwerk in deze Nederlandse versie is formidabel. Barry Atsma en Fedja van Huet steken er bovenuit maar werkelijk iedere hoofd- en bijrol wordt prima vertolkt. Daarnaast is het plot van Loft ijzersterk. Het uitgangspunt waarbij vijf mannen samen een geheim Loft delen om vrouwelijke veroveringen mee naar toe te nemen, is een gedegen basis voor een een fascinerend who dunnit verhaal. Zeker als er een lijk in de woning wordt aangetroffen.                            

                                                                                           

Het onderlinge wantrouwen dat deze wending met zich meebrengt is groot. En regisseur Antoinette Beumer weet deze spanning vakkundig op te bouwen tot aan de geweldige climax in het ‘Casino.’ Het enige puntje van kritiek op Loft is er dat er qua dialogen meer uit de film viel te halen. Al is de scene waarin Jeroen van Koningsbrugge helemaal los gaat tijdens een diner en daarbij in aanwezigheid van alle vrouwen zinspeelt op het bestaan van de Loft, een indrukwekkende uitzondering.

Op specifieke punten de vergelijking met het origineel maken vind ik moelijk, omdat het te lang geleden is dat ik de Belgische versie zag. Maar dat deze Nederlandse Loft de concurrentie met het Belgische origineel absoluut aan kan, durf ik wel met grote stelligheid te beweren.

7.9/10

december 17, 2010 - Posted by | recensie | , , , , , , , , , ,

Nog geen reacties.

Plaats een reactie