Tim's Filmblog

"Not that it matters, but most of it is true."

Bernhard, Schavuit van Oranje (2)

Tomas Ross gaat in aflevering twee vrolijk door met datgene waarmee hij bezig was: het mixen van fictie en werkelijkheid op een bijzonder vermakelijke manier. Werd vorige week Prinses Maxima nog geregeld als de toekomstige vrouw van Willem-Alexander dit keer is het Koningin Wilhelmina die dreigt zelfmoord te plegen en Willem-Alexander die afziet van zijn aanspraak op de troon.

Het neemt ook wel iets van de charme weg van de serie. Want Ross slaat een beetje door in zijn complottheorieën en knipogen. De intermezzo’s met Ian Flemming en de daarbij horende herhaaldelijke verwijzingen naar James Bond (na 1 keer hadden we Shaken, not Stirred ook wel begrepen), het opduiken van de Soldaat van Oranje en de even vluchtig in beeld verschijnende Jorge Zorreguieta zijn op zichzelf best aardig, maar lijken er een beetje met de haren bijgesleept. Wat wel nog steeds buiten kijf staat is het fantastische acteerwerk. Daan Schuurmans overtuigd nog steeds in zijn rol als de flamboyante jonge Bernhard die zo lijkt weggestapt uit een schelmenroman. Ook Loes Haverkort kan me steeds bekoren als de enigzins mysterieuze Maxima. Het is echter Eric Schneider die de serie steeds meer naar zich toetrekt. Iedere scéne waarin hij zit is alleen door zijn imponerende aanwezigheid al het kijken waard.

Het doet dan ook al weer verlangen naar volgende week als aflevering drie van dit toch wel erg leuke inkijkje in de wereld van Koninklijk Nederland. Aan de aankondiging te zien met een rol voor Greet Hofmans. Erg benieuwd of Ross zich daarbij een beetje kan inhouden en niet helemaal de weg kwijt raakt.

januari 11, 2010 - Posted by | Persoonlijk, recensie | , , , , , , , , , , ,

Nog geen reacties.

Plaats een reactie